torsdag 14 mars 2019

Kaffe och ÖoB

Tjoho, det är torsdag. En solig sådan. Hyfsat varmt i luften oxå. Jag är så trött på det här gråa frostiga skitvärdret. Jag gick ut en sväng nu runt kvarteret. Inget värdigt en medalj utan en gångsträcka för att kasta soppåsarna i containern. Jag har lite klimatångest just nu. Sorterar till förbannelse fast jag vet att det bränns ihop. Det blir knas hur man än gör men jag vet att det är en tidsfråga innan vi kommer att få bränna vårt avfall själva så det är lika bra att träna på att vara miljömedveten.

Till något helt annat. ÖoB.s nya blad är ute. Lite originellt faktiskt att de flesta köpkedjor byter kampanjer till måndagen men så har vi särarter som ÖoB som kommer ut med sitt nya reklamblad på torsdagar. Helt ärligt så är det inte så djävla billigt där, enstaka produkter på kampanj är fynd men för övrigt ligger priserna samma el några ören högre än på Coop och ICA. Jag brukar hålla utkik efter drickan, de har ofta lightdricka på kampanj. Något som går åt hos mig eftersom vi inte dricker te och kaffe och kranvattnet är så varmljummet så man måste hälla upp i flaskor och ha i kylen. Inlandsproblem? For sure. Jag har inga problem med att stå för att jag aldrig får i mig 2 liter pissljummet vatten en normal dag. Jag har kranvatten i kylen, dricker lightdrycker och kokar ingefära i vatten med pressad citron. Ingefärsblask gör att magen spänner åt och blir platt. prova, man märker skillnad efter några vatten. Jag kokar en liter varje dag och häller i  mig.

Idag behöver jag alltså åka och handla drickan på ÖoB innan den tar slut och se till att komma iväg och beställa en extra AirPhod. Jag har lyckats förlägga den till höger och vill ha dem kompletta. Jag är kräsen med hörlurar och hörsnäckor. För det första så måste ljudet bara hörvänligt utan vassa ljud och höga brus  p g a att det sätter igång min migrän och för att funka med tinnitusen som tjuter för glatta livet. Sen är mina öronhål för stora. Jag tappar dem och det blir ett bara ett ont moment. Jag använder mina AirPods både när jag har ont och behöver stänga ut allt brus för att koncentrera mig, lyssna på ljudböcker och musik och tala i mobilen. Egentligen älskar jag att läsa en riktig bok och gör det också men åter igen. Det är en lyx man får vara sparsam med för att det gör ont i ögonen till slut och sätter igång migränen. Så den bästa lösningen är AirPods. Min räddning. Används dock så ofta att jag har slarvat på en hörsnäcka. Dyra är dem också, 1800 spänn och finns bara i vitt. Men bra ljud, sitter bra, bra att ladda och praktiska.

Då har vi kommit till kaffet. Jag har nog inte nämnt att jag har en fetish för kaffeautomater. Jag är i regel inte teknisk men jag är besatt av att veta exakt hur en kaffeautomat fungerar och hur man lagar fel på dem. Efter en hel del arbetsplatser har man mött på många kaffeautomater och så fort man är ny på en arbetsplats så väntar man inte kaffeservicepersonalen och ber dem om en genomgång. Även om det nu inte ingår specifikt i mina arbetsuppgifter och även om jag klarar kaffeautomat så kan man alltid lära sig något nytt av proffsen. En annan sak. Jag har aldrig stött på en kaffeservice-person som inte kan sina grejer. Dom är hyfsat bra utbildade, även om de ser ut att gå i gymnasiet ibland. 2 ggr när jag har varit på intervjuer och tackat "ja" till erbjudande om en kopp kaffe så har rekryteraren stått som en fågelholk när kaffeautomaten strular. Ena gången fick jag öppna maskinen och tömma sumpen och sen logga in i apparaten.

 Andra gången räckte det med att trycka rätt på touchscreenen vilket den rekryteraren inte kände till för hen drack inget varmt. Att människan ska rekryterare människor med magister kandidaturer och 2000 andra kompetenser och inte kan ge dig en kopp kaffe från en automat säger ju rätt mycket. Jag fick det jobbet men tackade nej, för hela den intervjun var på en nivå som en erfaren rekryterare kan läsa in så mycket andra brister i. Den gången som jag fick hjälpa intervjuaren att tömma och ladda om automaten så fick jag också jobbet, tackade ja till det och hittade mycket som kunde förbättras på arbetsplatsen. En del hann jag förbättra, jag lärde upp de koffeinberoende medarbetarna att hantera kaffeautomaten för de var dem som mådde sämst av att vänta på en felanmälan. Det blev uppskattat och den här kompetensen kan de ha med sig hela livet och på alla sina arbetsplatser.

Mitt problem just nu , gällande kaffe, är att jag trivs inte med min kaffebryggare hemma och eftersom jag är hemmavid så behöver jag lösa det men jag vet att det är svårt att hitta en bra bryggare som brygger gott och varmt kaffe så det är ett pågående projekt. Jag köpte en kaffebryggare åt sonen från Elgiganten på kampanj för 2 år sedan i inflyttningspresent. Den är skitbra! Jag funderar på att köpa en sån till mig själv eller köpa en ny åt honom och ta hans. Sonen dricker inte kaffe så det är ingen big deal men han har vänner som har förstått att kaffet är gott hos honom och brygger kaffe. Hans bryggare kostade 299 kr och jag ska kolla vad den kan kosta idag om den nu finns kvar.

Sluta aldrig att drömma

Just nu verkar det inte finnas så mycket att hurra för. Kallt, isigt, en djävla massa virus och bakterier och folk som avlider på löpande ba...