måndag 3 juni 2019

Okastrerad katt och kollegor som kivas

Ohoj, vilken rörig fucking dag det har varit. Nyss hemkommen och katten bara skriker och vill ut. Han är en okastrerad hankatt som är skitjobbig i perioder. Så många koppel som jag har köpt och den håriga puckot som han har rymt sig loss från och flygit på vartenda djur som har rörs i kvarteret. Han har inga spärrar och flyger på hundar som är lika stora och väger lika mycket som jag gör och är illa omtyckt av grannarna som håller hårt i kopplen när de går förbi mitt hus. Jag tänkte att jag skulle vara en optimist och köpte en stor hundbur som jag släpper ut honom i men då passar inte det heller om jag inte sitter och ugglar bredvid honom. Vad är det för fel på katten. Han skriker inne, han skriker ute och jag skriker på honom och då skriker han tillbaka på mig. Jag har funderat på att ge honom lugnande men det slutar alltid med att jag får ta lugnande själv. Och när jag slutligen är helt uppgiven så kommer pälstrasslet och lägger sig på en och vill gosa. Så djävla trött på honom. Han är precis som en bebis och jag kan nästan känna hur mina bröst blir mjölkstinna av att mamma honom.

Idag lyckades jag göra det ena felet efter det andra på jobbet och de som inte känner mig tror att jag har en ängels tålamod vilket jag förmodligen också har tack vare att jag tänker dumma tankar men inte säger det, räddad av min ironi alltså. OK, så jag har en sektionsansvarig som introducerar mig men hon har så mycket att göra själv för att hon har tagit på sig så många sidouppdrag utan att mäkta att säga emot. Sen har vi en annan medarbetare som är sjukt avundsjuk på henne och som inte gör annat än gnäller och känner sig åsidosatt. Jag som är van vid destruktiva arbetsmiljöer bryr mig inte så mycket om den här spänningen. Jag kan t.o.m tycka det är lite smålustigt att överhuvudtaget ha så små problem. Idag lyckades jag få skit från båda kollegorna för fel jag gjorde så på slutet fräste jag ifrån. Och med den ena får man säga ifrån väldigt lågmält för hon är så känslig medan den andra behöver få budskapet inbankat i huvudet för att reagera.

Faktum är att det är prövning för mig att ta nederlag som att göra fel för att jag är så högpresterande men i det här fallet så tänkte jag faktiskt idag att, OK, helst vill man göra rätt men det blir inte alltid så och nu är det ett vikariat jag går på och gör mitt bästa för och jag behöver inte glänsa för jag är sist in och först ut ändå i höst så fram tills dess är det bara att ha som mål att sluta i topp och stänga av spänningarna.

Dagen fortsatte iaf i utbildning om redovisningsekonomi. Fråga mig inte varför, jag fattar det inte ens själv. Vissa halkar på bananskal, jag halkar in på ekonomiska utbildningar vilket är fullkomligt obegripligt eftersom jag knappt klarar av att ha koll på min lön.

Efter det så blev det en jättebra kväll. Eftersom jag får mina injektioner i huvudet i morgon så tvättade jag håret. Frissatiden jag skulle ha i övermorgon ville hon ändra till morgondagen vilket kan bli ett problem för att jag kan vara öm i hårbotten. Och att få en tid på den salongen hos min egen hårstylist (hon vill bli titulerad så) kan ta upp till 3 månader. Lägg på en kommande semester på det.

Ja, ja...vi får ta ett djävla problem i taget. Men, i morgon har jag semesterdag. Halleluja, jobba en dag, ledig nästa, jobba tredje dagen, ledig på torsdagen och jobba på fredagen. Det skulle passa mig.
Nu har jag iaf lagt mig och jag undrar vad det där eländet till katt jag har är. Han har något projekt på G för han brukar lägga sig med mig men husse är här och äter thaimat så det kan hända att han håller honom sällskap.

Jag ska nog ropa på honom. Jag är lite kelsjuk och vill snoosa på honom. Jag tror att jag tycker om min katt igen. Men börjar han skrika inatt som låser jag in honom i badrummet.

Sluta aldrig att drömma

Just nu verkar det inte finnas så mycket att hurra för. Kallt, isigt, en djävla massa virus och bakterier och folk som avlider på löpande ba...