fredag 31 maj 2019

Giftiga personer och karaktärsmord

Dålig dag idag. Bölden är kvar.Och folk omkring mig är röriga och planerna förändras hela tiden. Jag blir rörig av att det är rörigt runt omkring mig. Det finns en giftig person i min omgivning. Hon befinner sig i en miljö som i övrigt inte är giftig men det är lätt att den förvandlas till det. Jag är svag för att vistas i samma miljö som giftiga personer. Mitt filter fungerar bara till viss den och det giftiga påverkar mig för mycket.

Något som de här giftiga människorna vid upprepade tillfällen kritiserar mig för är min karaktär. Visst är det märkligt?

Någon kan säga att min bil är ful. Jag är billig. Det luktar illa hos mig. Jag lär inte i långt hår eller hår. Jag klär mig inte fel min ålder. You name it. Allt det jag nämnde är egentligen elakt och kan vara personliga angrepp beroende på ens värderingar. Min bil som jag har sparat pengar till och som jag har betalt kontant kan ha ett högt värde för mig och växa i mina ögon så att det blir ett personligt angrepp att angripa den. Att jag är billig kan vara ett beteende hos mig beroende på mitt sociala ursprung eller handla om en smak hos mig och bli personligt när någon uttalar det som ett problem. Det kanske luktar illa hos mig för att sonen som jag älskar och som tränar 3-4 ggr per dag tvättar sin tvätt i min tvättmaskin och att smutstvätten luktar, att katten jag avgudar är okastrerad och att kattlådan luktar oavsett hur ofta jag rensar i den.

Det kan handla om att jag inte kan vädra för att katten alltid rymmer eller att jag är i förpuberteten och luktar. Jag kanske inte känner det och när någon påtalar det så kan det uppfattas av mig som att man menar att jag är lortig och ohygienisk och det är personligt. Att jag har långt hår kan bero på att jag inte har råd att klippa det och att jag inte kan ha håret uppsatt p g a att jag har en så fruktansvärd migrän att en hästsvans framkallar ett utbrott. Mitt korta hår kanske ser ut som det gör för att jag såg en bild på en kändis som var obeskrivligt vacker och jag bad frisören klippa mig så och jag tycker att det är magiskt fin så jag tycker att det är ett personligt angrepp när någon annan stör sig på det. Jag kanske klär mig bekvämt och handlar mina kläder i budget eller på rea och tycker själv att det är tillräckligt fint, helt och rent. Hur jag klär mig är mitt val och är inte något som borde vändas emot mig i en öppen och tolerant miljö.

Nu menar jag inte att jag har hört sånt här eller att jag skulle reagera på det men jag är en högkänslig person och vid fel tillfälle kan det här vara sårande eller triggande. I vilket fall som helst så kan jag köpa en annan  bil, sluta låta sonen tvätta hos mig, göra mig av med katten och använda deo och parfym hela tiden. Jag kan också anpassa min frisyr efter alla andra och klä mig som andra är klädda.

Men det jag har fått höra från giftiga personer som gör att jag har ont i magen är:
"du är för positiv", "du är för samarbetsvillig", "du är för hjälpsam", "du är för förstående". Dessa var egenskaper i min karaktär som en chef tog upp på ett utvecklingssamtal som något jag borde jobba på.
Idag fick jag höra från den här giftiga personen att: "du är för social", "du är för vänlig", " du är som switzerland och försöker hela tiden att medla".

Och ärligt talat. Det här känns inte bara som personliga angrepp utan det känns som mobbning. För att kunna göra något åt de här egenskaperna behöver jag dels en professionell beteendevetare och terapi och jag behöver även förminska och förändra mig så pass mycket att det skulle innebära en identitetskris hos mig.

Att röra sig i samma miljö som människor som  inte accepterar en gör att man känner sig väldigt sårbar och försiktig och det i sin tur förstärker den giftiga personens behov av att kränka en. Hur mycket du än anpassar dig efter en osäker människa som mår så dåligt att den försöker få andra att må lika dåligt så kommer man aldrig lyckas. Tvärtom. Den giftiga personen har uppenbara beteendeproblem och är så mentalt skör så den behöver egentligen omge sig med tålmodiga men konsekventa personer som inte legaliserar det dåliga beteendet.

En av mina svagheter är att jag tror att jag behöver få personen att acceptera mig så jag tar tag i situationen och försöker få personen att förstå och känna sig så trygg med mig att den blir uppmärksam på sitt beteende. Det är en svaghet. Man måste vara medicinskt kompetent för att hantera sånt. Man blir besviken och frustrerad och förvärrar situationen. Istället för att vara en hjälte så borde jag hitta ett läge där jag undviker den giftiga personen så mycket som möjligt och när jag inte kan göra det försöka att hålla mig till anledningen till varför jag måste umgås med personen och hålla mig till det.

Det är oerhört krävande och dränerande.

Personen på mitt jobb som är giftig har varit sjuk i en vecka och alla har mått bra av det. Idag var hon tillbaka och jag var tvungen att jobba ihop med henne för att de andra i teamet var sjuka och hade semester. Det funkade. Det blev inga konflikter och vi lyckades utföra våra arbetsuppgifter men när jag kom hem var jag så mentalt och fysiskt utmattad att jag däckade och sov i 3 timmar. Lyckligtvis så slutar personen snart och tjänsten är tillfällig så att det finns en ände på det och jag behöver bara fortsätta att skydda mig från det.

Men jag tycker att såna här människor är en pain in the ass och jag önskar att jag slapp dem och blir uppgiven när jag fattar att när du har blivit av med en av dem så finns det tusentals kvar och precis som fästingar så söker de ett värddjur att klänga sig på och sprida sin skit på.

Sluta aldrig att drömma

Just nu verkar det inte finnas så mycket att hurra för. Kallt, isigt, en djävla massa virus och bakterier och folk som avlider på löpande ba...