fredag 15 mars 2019

Mamma-son-fredagar

Tjoho
"be aware", idag har verkligen varit en bra dag. Började tidigt, jag besegrade morgonångesten, hade ett bra möte med grannen och sen var jag och köpte min kaffebryggare som jag har nämnt tidigare. Det blev en Moccamaster i silver. (Satan, nu om jag på att jag har glömt köpa bryggkaffe.)Idag ringde det 3 olika handläggare från FK till mig i samma ärende. Jag är helt fascinerad av den här uppmärksamheten. Det började med ett fuckat samtal från en bitch till handläggare och passerade en chef och hamnade i knäet på 3 handläggare till. Så, jag förstod under samtal 2 att hen inte kände till samtal 1 och det var krångligt att hålla en röd tråd. Samtal 3, däremot så kände jag att jag var tvungen att tänka till om jag möjligtvis hade inbillat mig de tidigare samtalen och var väldigt okoncentrerad men kom fram till att ingen hade koll och jag själv blev utmattad av att de inte hade koll.

Nog om dem. Det här får bli internationella Försäkringskassans vecka. Jag ber till de högre makterna om en snabb rehabilitering för att slippa ha med kassan att göra för det känns som 2 heltidsjobb att hänga på Kassans alla turer.

Jag var på badhuset med vännen med de gudomliga barnen. Det var 100% över förväntan och då hade jag en positiv ingång. Medveten om att jag skulle få eksem av kloret så passade jag på att njuta extra och det är djävligt kul att plaska i barnbassängen med en 5-åring och en 2-åring. Vill man fylla på endorfiner och dopaminer så leta reda på ett par knattar  och iväg till badhuset. Efter badet blev det hamburgare och lite gos till innan jag åkte till sonen.

Fredagar är mamma-son-dagar. En grej vi började med för många år sedan för att förgylla veckan. Som ensamförsörjande mamma som både jobbade och pluggade och med en son som hade 3 sportaktiviteter i veckan så kändes det viktigt att bara göra något avstressat och mysigt med varandra. Det kunde vara allt från att bygga en inomhuskoja med och dricka Pommac och äta ostbågar till en fotbollsresa i Stockholm för att se AIK.

När sonen väl blev vuxen och flyttade hemifrån så skulle jag städa ihop med honom på fredagar första veckan så att han kom in i vuxenlivet i ett eget boende. Någonstans på vägen så ville han att jag skulle komma ändå på fredagar och kolla att han hade städat så det var godkänt. Nu snackar vi dammsuga, sophantering, torka golv, damma, göra rent badrummet, städa köket, tvätta och sortera.
Sonen ATS gör att han mår bäst av rutiner och han har lite tvångsbeteende kring att ha det rent. Så nu ser fredagskvällarna ut så här, sonen städar, jag kommer med hämtmat och checkar städet och vi umgås och sen åker jag hem vid åtta. Skitbra, alla i vår omgivning känner till att fredagar är våra mamma-son-dag och anpassar sig efter oss om det är något som planeras på en fredag.

Det som är så fantastiskt är att när jag kom hem så kom jag på att jag hade storstädat hos mig också och det var länge sedan för att måendet har pendlat men eftersom jag ville fira in min nya bryggare så behövde jag göra ett röj för att frigöra en bänk så åkte hela köket på en grovrengöring och hallen och vardagsrummet tog jag igår för jag blev manisk av att leta efter min borttappade AirPod. Jag hade hur som helst glömt av att det var så städat hemma för det har varit för många saker idag för mig idag så det var som en bonus och en perfekt start på helgen.


Sluta aldrig att drömma

Just nu verkar det inte finnas så mycket att hurra för. Kallt, isigt, en djävla massa virus och bakterier och folk som avlider på löpande ba...